Jak powinien wyglądać idealnie przygotowany słodki stół?

Jak stworzyć słodki stół, który uwiedzie gości nie tylko smakiem pysznych smakołyków, ale również swoim wyglądem? 

fot. Rafał i Magda Chróściel Fotografia




Dzisiejszy artykuł przygotowała dla Was Kasia, właścicielka firmy One Sweet Day, która specjalizuje się w tworzeniu tej niewątpliwie coraz modniejszej atrakcji weselnej, jaką są słodkie stoły.



Do policzenia atrakcji, którymi Młoda Para może zaskoczyć swoich gości z pewnością zabraknie palców u rąk. Jedne z nich już można spotkać na polskich weselach od dłuższego czasu inne dopiero przecierają swoje szlaki. Niewątpliwie jednak tą, która miło zaskoczy gości, a przy tym sama w sobie jest niezwykle urokliwa, wyjątkowa i smaczna, jest słodki stół. To z pewnością ten element przyjęcia weselnego, który wprowadza efekt WOW.

Moda na maleńkie słodkości podane w wyjątkowo piękny i uroczy sposób przywędrowała do nas z USA i zadomowiła się na dobre. 

fot. Rafał i Magda Chróściel Fotografia

Jak więc powinien wyglądać idealnie przygotowany słodki stół?

Przymierzając się do jego realizacji zwróćcie uwagę na poniższe aspekty.

Po pierwsze spójność kolorystyczna i dopasowanie wizualne do całej koncepcji przyjęcia. Zarówno motyw przewodni stołu jak i jego kolorystyka powinny idealnie współgrać z pozostałymi elementami uroczystości. To brak przypadkowości i przemyślana koncepcja wpływają na ostateczny efekt.

Po drugie dobór słodkości- to one są główną atrakcją tego stołu. 
Precyzyjnie przygotowane z dbałością o każdy szczegół mają uwodzić nie tylko swoim smakiem, ale również swoim wyglądem. Tutaj królują słodycze na tak zwany jeden kęs czyli muffinki, cake popsy, babeczki, czy mini deserki.

Po trzecie dopasowanie pater, talerzy, naczyń, słoi i elementów dekoracyjnych, na których prezentowane będą słodycze. 
Harmonijne i gustowne ich rozmieszczenie poza tym, że gwarantuje piękny efekt wizualny, to w praktyce sprawia, że każda słodkość jest dobrze wyeksponowana, a przez to łatwo dostępna dla kosztujących.

Po czwarte dobór dekoracji towarzyszących słodyczom. 
Jest on niemniej ważny co same słodkości. Świece, ozdobne świeczniki, lampiony, kwiaty, elementy drewna, balony są dopełnieniem całej stylizacji stołu. Taki stół możecie przygotować sami, z pomocą przyjaciół albo też oddać to w ręce firmy, która się w tym specjalizuje. 
W pierwszym przypadku będziecie mieli satysfakcję stworzenia go samodzielnie, w drugim
zrobią to osoby, które odciążą Was i dopilnują wszelkich szczegółów, co jest bardzo istotne w całym
ślubnym zamieszaniu.

fot. Rafał i Magda Chróściel Fotografia


Miejscem skąd możecie czerpać inspiracje, podpowiedzi i pomysły jest z pewnością internet. To ogromna kopalnia pięknych ujęć z weselnych uroczystości. My również mamy dla Was kilka zdjęć z aranżacji słodkich stołów. A Wy przeglądając setki fotografii i przymierzając się do takiej realizacji pamiętajcie o ważnej zasadzie, że mniej znaczy więcej.

fot. Rafał i Magda Chróściel Fotografia






Tekst i fotografie: Katarzyna Grzywacz, właścicielka marki One Sweet Day, którą Wam serdecznie polecamy. Kasi wypieki już miałyśmy okazję nie raz kosztować i naprawdę, te cudeńka to prawdziwa rozkosz dla podniebienia! Jeśli jesteście ciekawi innych realizacji Kasi, koniecznie odwiedźcie Jej profile w mediach społecznościowych:  Facebook -> KLIK, Instagram -> KLIK .

 


Jeśli macie ochotę na więcej ślubnych inspiracji, to wskakujcie do naszej zakładki z poradami ślubnymi -> KLIK.

******************************************



******************************************



TOP